• Sastojci:
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 150 g gorke tamne čokolade (70 % kakaa)
  • 6 dl slatke pavlake
  • 20 g šećera u prahu
  • 4 kašike soka ili likera od pomorandže 
  • kašičica rendane kore pomorandže
  • 100 g lomljene čokolade za kuvanje 
  • Glazura:
  • 150 g čokolade za kuvanje
  • 90 g maslaca

Priprema:

Slatku pavlaku umutite u šlag, umešajte šećer u prahu, sok i koru pomorandže i čokoladu otopljenu na pari. Dobro izmešajte mikserom i umešajte lomljenu čokoladu. Smesu izlijte u kalup obložen prozirnom folijom i ostavite u zamrzivaču tri sata. Ohlađen kolač okrenite na poslužavnik, pa ga prelijte čokoladnom glazurom koju ste pripremili tako što ste u čokoladu koju ste otopili na pari umešali omekšali maslac. Kolač poslužite dobro rashlađen i sečen na šnite.

Vreme pripreme: 3,5 sata

Napomena: Kalup možete da obložite komadima tanke čokolade pre nego što u njega izlijete kolač.

Recepte piše: Milja Lukić