Sastojci:
Za koru:
- 200 g piškota
- 150 g putera
Za krem:
- kesica želatina u prahu
- 50 g piškota
- 4 jajeta
- 125 g šećera u prahu
- 1,25 dl ruma
- 2 kesice vanilin-šećera
- 100 g seckane čokolade
- 100 g suvog grožđa mariniranog u rumu
- 5 dl slatke pavlake
Za ukrašavanje:
- 2,5 dl slatke pavlake
- 100 g čokoladnog preliva
- 30 ml likera od badema
Priprema
Kora: Stavite piškote u kesu za zamrzivač, izdrobite ih oklagijom, sipajte u činiju i umutite s rastopljenim puterom. Rasporedite masu po dnu pleha (prečnik 22 cm) koji ste obložili papirom za pečenje, čvrsto pritisnite i ostavite da se ohladi.
Krem: Rastopite želatin prema uputstvu. Piškote isecite na štanglice. Jaja, šećer u prahu, rum i vanilin-šećer penasto umutite na pari. Umešajte želatin. Skinite sa šporeta i ohladite mešanjem. Čim krem počne da se steže, dodajte čokoladu, suvo grožđe koje je stajalo u rumu i štanglice piškota. Čvrsto ulupajte slatku pavlaku i dodajte masi. Krem sipajte u ovalnu činiju (prečnik 22 cm) obloženu providnom folijom, poravnajte i ostavite da se hladi oko 3 sata. Rum-bombu pažljivo izručite na testo od piškota. Skinite foliju. Čvrsto ulupajte slatku pavlaku i premažite tortu sa strane, a odozgo pospite krupno rendanom čokoladom.
Recepte piše: Marija Jakob
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.