Sastojci ( za 14 komada):

Za biskvit:

  • 4 jajeta
  • 125 g šećera
  • kesica vanilin-šećera
  • 120 g heljdinog brašna
  • 40 g brašna
  • 2 prosejane kašičice praška za pecivo

Ostalo:

  • 9 listića želatina
  • 700 g svežeg sira (5% masnoće)
  • 200 g nemasnog jogurta
  • 150 g šećera
  • 2 kašičice narendane kore od pomorandže
  • tegla divljih brusnica (400 g)
  • 400 g pavlake za šlag
  • kesica crvenog preliva za tortu
  • 200 ml crvenog soka od ribizle
  • kesica učvršćivača za šlag

Priprema: Zagrejte rernu na 180 stepeni. Odvojte belanca od žumanaca pa belanca i 40 g šećera umutite u čvrst sneg. Zatim umutite žumanca, dodajte im preostali šećer i vanilin-šećer. Stavite na to ulupana belanca. Potom sve umešajte zajedno s brašnima i praškom za pecivo. Pecite 25-30 minuta u kalupu (prečnika 26 cm).  2 Omekšajte želatin. Pomešajte svež sir, jogurt, šećer i koricu pomorandže. Ugrejte bobice, osim dve kašike. U tome rastopite želatin, umešajte i stavite na 30 minuta u frižider; umutite 200 g pavlake u šlag pa i to umešajte. Presecite biskvit na tri dela. Premažite ih kremom i ponovno složite u tortu. Potom ostavite četiri sata u frižideru.  3 Zakuvajte preliv, sok i preostale bobice, stavite na tortu, pa ostavite 1 sat u frižideru. Ulupajte 200 g pavlake sa učvršćivačem i time premažite rub torte.

Vreme pripreme: 90 minuta + 5 ½ za hlađenje

Recept: Marija Jakob