• Sastojci:
  • 6 jaja
  • 6 kašike šećera
  • 2 kašike kakaoa
  • 2 kašike mlevenih oraha
  • 4 kašike brašna
  • kesica praška za pecivo
  • Fil:
  • 300 g mlevenih oraha
  • 300 g mlevene plazme
  • 3 dl soka od breskve
  • 250 g šećera u prahu
  • 250 g maslaca
  • 200 g čokolade
  • kašika ulja (za glazuru)

Priprema: Umutite jaja sa šećerom, dodajte kakao, orahe i brašno s praškom za pecivo. Sve dobro promešajte, sipajte u podmazan i pobrašnjen pleh i ispecite. Kad se sasvim ohladi, prelijte s 2 dl soka od breskve. Dok se kora hladi, napravite fil. Mleveni keks prelijte preostalim sokom od breskve, dodajte mlevene orahe i promešajte. U drugoj činiji penasto umutite maslac sa šećerom u prahu i sjedinite s masom od keksa i oraha. Fil podelite na dva dela. U jedan deo dodajte 100 g otopljene čokolade i promešajte, a drugim delom (svetlijim) premažite koru. Preko prvog fila stavite drugi, sa čokoladom. Tortu prekrijte glazurom od čokolade koju ćete napraviti tako što ćete otopiti preostalu čokoladu (100 g) s uljem.

Napomena: Ukoliko više volite šlag, čokoladnu glazuru zamenite šlagom. Za svečane prilike, možete ukrasiti tortu i na neki specijalan način.

Recepte piše: Milja Lukić