Sastojci:
Za testo:
- 250 g crne čokolade
- 80 g putera
- 4 jajeta
- 100 g prah-šećera
- 2 kesice vanilin-šećera
- 80 ml slatke pavlake
Za čokoladni šlag:
- 3 kesice želatina
- 150 g bele čokolade
- 3 jajeta
- 3 kesice vanilin-šećera
- 50 g šećera
- 40 ml likera od pomorandže
- 4 dl slatke pavlake
Za ukrašavanje:
- 100 g crne čokolade
Priprema
Testo:
Čokoladu izlomite i zajedno s puterom otopite na pari. Odvojte žumanca od belanaca. Žumanca, 50 g prah-šećera i vanilin-šećer kremasto umutite, pa dodajte čokoladu i pavlaku. Rernu zagrejte na 175 stepeni. Belanca čvrsto ulupajte, dodajte 50 g prah-šećera i sjedinite s masom za testo. Pleh (prečnik 26 cm) prekrijte papirom za pečenje, sipajte testo, poravnajte i pecite oko 40 minuta.
Čokoladni krem:
Želatin otopite u hladnoj vodi. Belu čokoladu rastopite na pari. Jaja, vanilin-šećer, šećer i liker kremasto umutite. Dodajte istopljenu čokoladu. Omekšali želatin u tankom mlazu sipajte u krem. Kada počne da se steže, pavlaku čvrsto umutite i dodajte kremu.
Ukrašavanje: Koru pričvršćenu prstenom ravnomerno premažite kremom od čokolade i ostavite da se hladi najmanje 2 sata. Čokoladu za kuvanje izrendajte u fine listiće, uklonite prsten i odozgo ukrasite tortu.
Recepte piše: Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka