- Sastojci:
- Za testo:
- 100 gr šećera u prahu
- 4 jaja
- 120 gr brašna
- 1/2 kašičice cimeta u prahu
- 2 kašike rendane čokolade
- Za fil:
- 200 gr putera
- 1 kašičica šećera u prahu
- 150 gr bele čokolade
- 100 ml slatke pavlake
- jaka crna kafa, ohlađena
- čokolada s lešnicima, narendana
Priprema:
Umutite šećer i jaja, dodajte prosejano brašno, cimet i narendanu čokoladu. Sipajte u pleh za rolat, postavljen pek-papirom. Pecite deset minuta i odmah po vađenju iz pleha savite u rolat. Pogledajte u galeriji slika kako da to uradite.
Umutite puter i prah šećer. Zagrejte pavlaku i otopite belu čokoladu. Dodajte u mešavinu putera i šećera.
Ohladite na kratko, pa mutite dok ne postane meka i maziva masa. Pokrijte i ostavite u frižideru do filovanja.
Odmotajte rolat, skinite pek-papir, po želji odsecite suve ivice testa, pa premažite četkicom kafom.
Pospite rendanom čokoladom s lešnicima, premažite polovinom fila.
Savijte rolat, premažite odozgo filom, pa rashladite u frižideru.
Vrhom viljuške izvedite dekoraciju po površini fila, tako da podseća na koru panja. Dekorišite po želji.
Izvor: Lisa
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka