• Sastojci:
  • 150 g čokolade za kuvanje
  • 150 g putera
  • 140 šećera
  • 6 jaja
  • 75 g mlevenih badema
  • 90 g brašna
  • 100 g mlečne čokolade
  • 250 g nugat krema
  • 950 g slatke pavlake
  • 6 kašika likera od čokolade
  • kesica želatina
  • 200 g čokolade za kuvanje

Zagrejte rernu na 175 stepeni. Čokoladu istopite. Penasto umutite puter sa 50 g šećera, pa dodajte čokoladu i jedno po jedno žumance. Belanca ulupajte u čvrst sneg. Pomešajte badem i brašno, pa polovinu umešajte u smesu sa žumancima, zatim dodajte belanca i umešajte ostatak brašna i badema. Sipajte u podmazan kalup prečnika 26 cm i pecite 40-45 minuta. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi.

Iseckajte čokoladu, pomešajte je s nugat.kremom (može i čokolada s lešnik-kremom) i umešajte u 750 g zagrejane slatke pavlake. Ostavite da se ohladi preko noći.

U krem umešajte želatin. Biskvit poprskajte likerom, pa ga isecite na dve kore. Na prvu koru stavite polovinu fila, preklopite drugom korom i premažite ostatkom fila. Ohladite i poslužite.

Vreme pripreme: 135 minuta + 12 sati za hlađenje

Recepte piše: Marija Jakob