- Sastojci:
- 250 gr kvalitetne crne čokolade (iseckati na komadiće)
- 250 gr keksa od badema
- 100 gr omekšalog putera
- 150 gr prah šećera
- 3 jajeta
- 2 kašike likera amareto
- 2 kašike kakao praha
- 75 gr neoljuštenih badema (iseckanih)
- 75 gr lešnik (iseckanih)
- 50 gr pistaća (iseckanih)
- 2 kašike prah-šećera (za dekoraciju)
Priprema:
Otopite čokoladu u većoj posudi. Izmrvite keks na fine komadiće (u kesi za zamrzavanje hrane, prekrijte je krpom i pređite oklagijom, ali ne tako da keks smrvite u prah!).
Umutite puter sa šećerom, polako dodajte jedno po jedno jaje, pa dodajte i liker.
Kakao prah prosejte kroz cediljku za čaj pa dodajte otopljenoj čokoladi i spojite sa mešavinom šećera, putera i jaja.
Sada polako umešajte seckane lešnike, bademe, pistaće i keks.
Ostavite mešavinu u frižideru 20-30 minuta (ne duže, jer će biti teška za oblikovanje) pa je oblikujte u salamu pomoću dva komada tanke plastične folije.
Pospite prah-šećerom za dekoraciju.
Izvor: Lisa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.