Sastojci:
- 750 g krompira
- so, biber
- 1 kg svinjskog mesa u komadu
- kašika senfa
- 7 šargarepa
- 3 glavice crnog luka
- 3 kašike ulja
- kašika paradajz-pirea
- 1 l bujona od povrća
- 2 dl piva
- ½ kašičice začinskog bilja
- list lovora
- 4 kašike putera
- malo šećera
Priprema:
- Operite krompir i u slanoj vodi kuvajte oko 20 minuta. Ocedite ga i ostavite u poklopljenoj šerpi da se potpari, pa ga oljuštite. Očistite šargarepu, pa tri sitno iseckajte, a ostatak isecite na štapiće i skuvajte u slanoj vodi.
- Operite meso, osušite ga salvetom, posolite, pobiberite i premažite senfom.
- Iseckajte dve glavice crnog luka. Zagrejte ulje i propržite meso sa svih strana. Dodajte luk i iseckanu sirovu šargarepu i sve zajedno propržite. Smanjite vatru, sipajte paradajz-pire, supu, pivo i začine, poklopite i dinstajte oko dva sata.
- Preostali luk isecite na rebarca i propržite na zagrejanom puteru. Dodajte krompir isečen na kolutove, propržite još malo i začinite. Obarenu šargarepu pomešajte s vrućim puterom i začinite solju, biberom i šećerom.
- Izvadite meso i uvijte u foliju. Dinstano povrće propasirajte kroz cediljku i začinite. Isecite meso na komade i servirajte sa šargarepom, krompirom i sosom.
Vreme pripreme: 120 minuta
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.