Sastojci:
- 2 glavice crnog luka
- 300 g tikvica
- 4 kašike butera sa začinskim travama
- 100 ml pileće supe
- 50 g očišćenog semena bundeve
- 100 g kisele pavlake
- so, biber
- malo kima
- 4 šnicle od pilećih grudi (po 150 g)
Priprema: Luk i tikvice očistite, a zatim operite. Luk isecite na tanke kolutove, a tikvice krupno izrendati. Povrće prodinstati zajedno na dve kašike butera. Povrće podlijte pripremljenom supom, pa pet minuta kuvati na tihoj vatri. Zatim zajedno sa semenom bundeve izmutiti u mikseru. Preručiti u šerpu i sa mileramom desetak minuta kuvati. Začinite solju, biberom i kimom. Meso isprati, osušite kuhinjskim papirom, desetak minuta pecite pod grilom, povremeno okretati i premazivati buterom. Na tanjire stavite sa sosom. Služite sa kuvanim kukuruzom ili bagetom.
Recepte piše: Milja Lukić
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.