Sastojci:

  • 100 gr putera
  • 150 gr smeđeg šećera
  • 3 velike (ili 4 manje) banane
  • 200 gr brašna
  • 150 gr kristal-šećera
  • 2 kašike praška za pecivo
  • malo soli
  • 1 krupno jaje
  • 100 ml mleka
  • 50 ml grčkog jogurta
  • 3 kašike ekstrakta vanile
  • karamel za ukrašavanje

Priprema:

Otopite puter u mikrotalasnoj pećnici i sipajte ga u pleh, pa malo premažite njime i unutrašnjost zida pleha.  Pospite dno ravnomerno smeđim šećerom, pa rasporedite oljuštene i rasečene banane. Najbolje je da nema praznina između kriški, pa ih ispunite sitnim komadićima, a kolutiće banana možete rasporediti i po ivici pleha.

Izmešajte kristal-šećer, brašno i prašak za pecivo, a u drugoj posudi sve tečne sastojke. Spojite ih sve u jednoj posudi i ne obraćajte pažnju ako bude malih grudvica. Naspite testo preko banana i pecite oko 40 minuta. Ostavite da se hladi najmanje sat vremena pre nego što isečete i poslužite kolač, a možete ga ukrasiti karamel sosom.

Izvor: Lisa