Sastojci:
- 100 gr putera
- 150 gr smeđeg šećera
- 3 velike (ili 4 manje) banane
- 200 gr brašna
- 150 gr kristal-šećera
- 2 kašike praška za pecivo
- malo soli
- 1 krupno jaje
- 100 ml mleka
- 50 ml grčkog jogurta
- 3 kašike ekstrakta vanile
- karamel za ukrašavanje
Priprema:
Otopite puter u mikrotalasnoj pećnici i sipajte ga u pleh, pa malo premažite njime i unutrašnjost zida pleha. Pospite dno ravnomerno smeđim šećerom, pa rasporedite oljuštene i rasečene banane. Najbolje je da nema praznina između kriški, pa ih ispunite sitnim komadićima, a kolutiće banana možete rasporediti i po ivici pleha.
Izmešajte kristal-šećer, brašno i prašak za pecivo, a u drugoj posudi sve tečne sastojke. Spojite ih sve u jednoj posudi i ne obraćajte pažnju ako bude malih grudvica. Naspite testo preko banana i pecite oko 40 minuta. Ostavite da se hladi najmanje sat vremena pre nego što isečete i poslužite kolač, a možete ga ukrasiti karamel sosom.
Izvor: Lisa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.