Sastojci:
- 40 grančica nane
- 6 kesica limuntusa
- 4 l vode
- 800 g šećera
- konzervans (opciono)
Priprema:
U 4 litre vode rastopite limuntus i u tu tečnost potopite grančice nane. Ostavite da odstoje preko noći, pa sutradan nanu isceidte kako krpu. Dodajte šećer i mešajući ga povremeno ostavite da sok odstoji još 24 sata. Ako sok koristite odmah, sipajte ga u flaše i držite u frižideru. Ako želite da ga sačuvate za zimu, spremite ga u zamrzivač ili dodajte konzervans. Sirup razblažite vodom po ukusu i servirajte sa kockicama leda. Možete ga ukrasiti svežim listićima nane ili limun-trave.
Izvor: Lisa
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka