Sastojci:
- 200 g narandžastog sočiva
- 1 crni luk (sitno sečen)
- 2 čena belog luka (sitno seckano)
- komadići svežeg đumbira
- 1 kašika kurkume
- 1 paradajz (oljušten i iseckan)
- 3 krompira (sečen na četvrtine)
Priprema: Potopite sočivo u vodu na pola sata, pa procedite. Stavite vodu da prokuva, pa u nju dodajte sočivo, kašičicu kurkume, malo soli i bibera. Kada je skoro kuvano procedite. U šerpu stavite crni luk da se prži, zatim dodajte paradajz, đumbir, beli luk, sočivo, malo soli i bibera i kašičicu kurkume, uz dodavanje vode pustite da se malo krčka.U međuvremenu dodajte krompir i jednu kašiku paradajz-pirea. Gotovo je kada je krompir kuvan.
Recepti Sandre Đuretić bili su među najlepšima u Lisinoj akciji "Moj lični kuvar", a objavljeni su u magazinu Lisa 14, u aprilu 2014. godine.
Sandra Đuretić je kuvarica iz Beograda, čija strast za kulinarstvom potiče još od malih nogu. S godinama, strast za kuvanjem joj se sve više uvlačila pod kožu, pa i dan danas svakodnevno priprema razne poslastice, kako na poslu tako i kod kuće za svoje najmilije.
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka