Sastojci:
Za koru:
- 16 kašika šećera
- 12 belanaca
- 2 kašike sirćeta
Za fil:
- 12 žumanaca
- 8 kašika šećera
- 5 kašika brašna
- 250g margarina
- 1 kesica šlaga
- 200 g mlevenih oraha
- 200 g otopljene čokolade
Priprema: Izmutite 12 belanaca sa 16 kašika šećera i 2 kašike sirćeta i sušite u rerni oko 1 sat na 100 stepeni. Skuvajte kao puding mleko, žumance, brašno i šećer i ohladite. Zatim tom kremu dodajte margarin i jednu kesicu izmućenog šlaga, pa smesu podelite na 3 dela.U prvi deo dodajte orahe, u drugi deo dodajte otopljenu čokoladu, a treći deo ostaje žut.
Ređajte: kora-fil sa orasima-fil sa čokoladom-žuti fil. Tortu po želji ukrasite šlagom.
Recepti Sandre Đuretić bili su među najlepšima u Lisinoj akciji "Moj lični kuvar", a objavljeni su u magazinu Lisa 14, u aprilu 2014. godine.
Sandra Đuretić je kuvarica iz Beograda, čija strast za kulinarstvom potiče još od malih nogu. S godinama, strast za kuvanjem joj se sve više uvlačila pod kožu, pa i dan danas svakodnevno priprema razne poslastice, kako na poslu tako i kod kuće za svoje najmilije.
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka