Sastojci:

Za koru:

  • 16 kašika šećera
  • 12 belanaca
  • 2 kašike sirćeta 

Za fil:

  • 12 žumanaca
  • 8 kašika šećera
  • 5 kašika brašna
  • 250g margarina
  • 1 kesica šlaga
  • 200 g mlevenih oraha
  • 200 g otopljene čokolade

Priprema: Izmutite 12 belanaca sa 16 kašika šećera i 2 kašike sirćeta i sušite u rerni oko 1 sat na 100 stepeni. Skuvajte kao puding mleko, žumance, brašno i šećer i ohladite. Zatim tom kremu dodajte margarin i jednu kesicu izmućenog šlaga, pa smesu podelite na 3 dela.U prvi deo dodajte orahe, u drugi deo dodajte otopljenu čokoladu, a treći deo ostaje žut.

Ređajte: kora-fil sa orasima-fil sa čokoladom-žuti fil. Tortu po želji ukrasite šlagom.

Recepti Sandre Đuretić bili su među najlepšima u Lisinoj akciji "Moj lični kuvar", a objavljeni su u magazinu Lisa 14, u aprilu 2014. godine.

Sandra Đuretić je kuvarica iz Beograda, čija strast za kulinarstvom potiče još od malih nogu. S godinama, strast za kuvanjem joj se sve više uvlačila pod kožu, pa i dan danas svakodnevno priprema razne poslastice, kako na poslu tako i kod kuće za svoje najmilije.