Sastojci:

  • 6 jaja
  • 150 gr seckanih oraka ili lešnika
  • 300 gr + 6 kašika šećera
  • 2 pudinga od vanile
  • 8 dl mleka
  • 12 kašika brašna
  • 200 gr eurokrema
  • 300 gr plazma keksa
  • 100 gr čokolade ili 100 gr. eurokrema
  • 375 gr margarina
  • 1 kašika ulja
  • 3-4 šlaga

Priprema:

Kora:

Belanca umutiti sa 6 kašika šećera i dodati 4 kašike brašna i kašiku ulja. Pleh namazati, posuti seckanim orasima i preko njih izliti koru. Peći na 200 stepeni da blago porumeni. Ohlađenu koru okrenuti orasima na gore premazati eurokremom.

Fil:

Žumanca, šećer, 8 kašika brašna i puding skuvati s mlekom. Kada se ohladi sjediniti sa umućenim margarinom i podeliti na dva dela. U jedan dodati čokoladu. Filovati koru, žutim filom poređati keks natopljen u mleku, zatim staviti čokoladni fil, i onda šlag.

Recept je poslala naša čitateljka Snežana Kitanović. Zahvaljujemo joj se i pozivamo vas da ga lajkujete na našoj Fejsbuk stranici, kao i da učestvujete i sami u Lisinom kulinarskom izazovu! Više o njemu, pročitajte ovde.