Sastojci:
- 6 jaja
- 150 gr seckanih oraka ili lešnika
- 300 gr + 6 kašika šećera
- 2 pudinga od vanile
- 8 dl mleka
- 12 kašika brašna
- 200 gr eurokrema
- 300 gr plazma keksa
- 100 gr čokolade ili 100 gr. eurokrema
- 375 gr margarina
- 1 kašika ulja
- 3-4 šlaga
Priprema:
Kora:
Belanca umutiti sa 6 kašika šećera i dodati 4 kašike brašna i kašiku ulja. Pleh namazati, posuti seckanim orasima i preko njih izliti koru. Peći na 200 stepeni da blago porumeni. Ohlađenu koru okrenuti orasima na gore premazati eurokremom.
Fil:
Žumanca, šećer, 8 kašika brašna i puding skuvati s mlekom. Kada se ohladi sjediniti sa umućenim margarinom i podeliti na dva dela. U jedan dodati čokoladu. Filovati koru, žutim filom poređati keks natopljen u mleku, zatim staviti čokoladni fil, i onda šlag.
Recept je poslala naša čitateljka Snežana Kitanović. Zahvaljujemo joj se i pozivamo vas da ga lajkujete na našoj Fejsbuk stranici, kao i da učestvujete i sami u Lisinom kulinarskom izazovu! Više o njemu, pročitajte ovde.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.