Sastojci:

  • 500 g keksa
  • 5 dl jogurta 
  • 100 g šećera
  • 125 g jafica (Mini-Softi)
  • 150-200 g crvenog voća (višnje, jagode, maline...)
  • 100 g čokolade
  • 2-3 kašike ulja

Priprema:

Izlomite keks na četvrtine. Dodajte jafice (cele) i šećer, pa sve prelijte jogurtom. Ostavite da odstoji 30-40 minuta. Promešajte na svakih 5-10 minuta, kako bi se šećer rastopio, a keks ravnomerno upio jogurt. Na kraju dodajte voće. Sve promešajte, izručite u manji pleh, poravnajte kašikom, pa prelijte čokoladom istopljenom s 2-3 kašike ulja. Ovaj kolač možete da oblikujete i u kalupu za tortu i premažete šlagom. Kolač hladite najmanje nekoliko sati u frižideru.

Recepte piše: Milja Lukić