Sastojci:
Za koru:
- 6 belanaca
- 18 kasika šećera
- 1 kašika sirćeta
Za fil:
- 6 žumanaca
- 10 kašika šećera
- 1 litar mleka
- 100 g pudinga od vanile
- 250 g kokosa
- 250 g margarina
- 40 g šlaga u prahu
- Za dekoraciju:
- 150 g slaga
- 50 g kokosa za posipanje
Priprema:
Kora: Umutite belanca sa šećerom i sirćetom. Osušite koru dobrih 2 sata.
Fil: U mleko stavite sećer, zatim kokos pa na kraju umućena žumanca sa pudingom. Sve fino ukuvajte bez grudvica.
Kad se fil ohladi dodajte umućen margarin sa šlagom. Šlag sipajte u fil u praškastom stanju. On daje neku finoću i baršunatost... jednostavno je fil vazdušastiji.
Na gotovu koru premažite fil, odozgo stavite umućen šlag i pospite kokosom.
Recepti Branislave Stanković bili su među najlepšima u Lisinoj akciji "Moj lični kuvar" u 2013. godini.
Branislava Stanković obožava da kuva i za nju je najveći uspeh u kulinarstvu kad ni od čega napravite nešto i to nešto posebno! Njen lični recept izgledao bi ovako: „Malo, dodaš, tek da bude, otprilike, staviš, nema meru, kuvaš, pa ćeš videti kad je gotovo, sve će ti se samo kasti“....
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka