Sastojci:

Za koru: 

  • 6 belanaca 
  • 18 kasika šećera 
  • 1 kašika sirćeta 

Za fil:

  • 6 žumanaca 
  • 10 kašika šećera 
  • 1 litar mleka 
  • 100 g pudinga od vanile 
  • 250 g kokosa 
  • 250 g margarina 
  • 40 g šlaga u prahu 
  • Za dekoraciju:
  • 150 g slaga 
  • 50 g kokosa za posipanje

Priprema:

Kora: Umutite belanca sa šećerom i sirćetom. Osušite koru dobrih 2 sata. 

Fil: U mleko stavite sećer, zatim kokos pa na kraju umućena žumanca sa pudingom. Sve fino ukuvajte bez grudvica. 

Kad se fil ohladi dodajte umućen margarin sa šlagom. Šlag sipajte u fil u praškastom stanju. On daje neku finoću i baršunatost... jednostavno je fil vazdušastiji. 

Na gotovu koru premažite fil, odozgo stavite umućen šlag i pospite kokosom.

Recepti Branislave Stanković bili su među najlepšima u Lisinoj akciji "Moj lični kuvar" u 2013. godini.

Branislava Stanković obožava da kuva i za nju je najveći uspeh u kulinarstvu kad ni od čega napravite nešto i to nešto posebno! Njen lični recept izgledao bi ovako: „Malo, dodaš, tek da bude, otprilike, staviš, nema meru, kuvaš, pa ćeš videti kad je gotovo, sve će ti se samo kasti“....