Sastojci:

  • 400 g kuvanog mlevenog kestena
  • omanji koren celera
  • 30 g pancete ili šunke
  • 2 čena belog luka
  • 2 lovorova lista
  • parmezan
  • so, biber

Priprema: Na malo ulja ili maslaca propržite pancetu seckanu na kockice, dodajte sitno seckan beli luk i celer iseckan na kockice. Kratko pržite, pa dodajte kesten, lovorov list i vode koliko je potrebno da dobijete željenu gustinu. Kuvajte oko 20 minuta na laganoj vatri, posolite ako ima potrebe (ako ste umesto pancete stavili slanu šunku, budite oprezni pri soljenju). Pred služenje izvadite lovor, a svaki tanjir supe pospite parmezanom i biberom.

Vreme pripreme: 30 minuta.

Napomena: Da bi vam supa bila fino kremasta, vodu postepeno i lagano dodajte, kako je ne bi bilo previše.

Recepte piše: Milja Lukić