• Sastojci:
  • 1 veća jabuka
  • 3 jajeta
  • 150 g šećera
  • 1 čaša jogurta
  • 1 dl ulja
  • 220 g brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 šaka suvog grožđa
  • 1 kašičica cimeta

Priprema:

Jabuku oljuštiti i iseckati na kockice. Mikserom mutiti jaja sa šećerom dok se ne dobije svetla penasta masa, dodati jogurt i ulje, brašno sa praškom za pecivo.

Sve dobro izmešati. Dodati suvo grožđe, prethodno potopljeno u toploj vodi ili malo ruma i cimet.

Grožđe pre upotrebe osušiti. Na kraju dodati kockice jabuke.

Kalup za kuglof, promera 18 cm, mora biti dobro podmazan rastopljenom masnoćom i posut prezlom.

Pećnicu zagrejati na 175ºC. Kuglof peći oko 50 minuta.

Pečeni kuglof ostaviti u modli oko 10-15 minuta.

Prevrnuti na tacnu, preliti karamelizovanim šećerom i ukrasiti tankim kriškama jabuke ili čokoladom, a ko voli, može dodati mlevene ili seckane orahe.

 Savet: ovaj kuglof je odličan kao osveženje i može se poslužiti uz kafu ili sok.

Izvor: Recepti

RECEPTI ZA KUGLOF