Sastojci:

  • 5-6 patlidžana
  • 2 čaše oraha
  • 3 čaše gustog, punomasnog kiselog mleka
  • 3-4 čena belog luka
  • 1 kašika ulja
  • so

PROČITAJTE JOŠ: KAKO DA NAPRAVITE ODLIČNU ZIMNICU OD PATLIDŽANA: konzervisanje pečenog patlidžana po savetu odličnih domaćica (RECEPT)

Priprema: 

Patlidžan ispeći, oljuštiti i iseckati. Kiselo mleko umutiti, u njega narendati beli luk, dodati seckani patlidžan i grubo izmrvljene orahe, posoliti dodati ulje i dobro sjediniti. Pre serviranja ukrasiti peršunovim listom.

PROČITAJTE JOŠ: TURSKA PITA SA PLAVIM PATLIDŽANOM: odlična pita za predjelo ili doručak (RECEPT)

Recepte piše: M. Ranisavljević

Izvor: Lepa&Srećna