Sastojci: 

  • 350 g mekog brašna
  • ½ kesice praška za pecivo
  • ½ kesice sode bikarbone
  • prstohvat soli
  • 40 g putera 
  • 45 g šećera u prahu 
  • jaje 
  • 60 ml maslinovog ulja 
  • 65 ml soka od pomorandže 
  • ½ kašičice cimeta 
  • malo mlevenog karanfilića 

Za glazuru: 

  • 120 g prah-šećera 
  • 1 dl vode
  • 6 kašika tečnog meda
  • 120 g naseckanih oraha 
  • mleveni cimet 

Priprema: 

Pomešajte brašno sa suvim sastojcima. Penasto izmešajte puter, pa dodajte šećer i jaje i postup-no dolijte ulje. Kašiku po kašiku, dodajte sok. Pomešajte s brašnom i zamesite testo, pa ga uvijte u celofan i na jedan sat stavite u frižider. Razvucite testo na pobrašnjenoj površini na oko 3 mm de-bljine. Izvadite kalupom zvezdice, pa ih poređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Probodite ih na više mesta. Rernu zagrejte na 170 stepeni i kolačiće pecite 15 minuta. Ostavite ih da se ohlade. Glazura: Pomešajte šećer i vodu, dodajte med i sve zajedno zakuvajte uz neprekidno mešanje. Zvezdice uronite u prohlađenu glazuru, a zatim ih pospite mešavinom cimeta i oraha. 

Izvor: Lisa lepa& srećna