Sastojci:

  • 1 kg mekog brašna
  • malo soli
  • 1 jaje
  • pola litra tople vode
  • ulje

Priprema:

Napravite udubljenje u prosejanom brašnu pa u njega stavite so i jaje.

Dodajte vodu malo po malo i mešajte dok ne dobijete kompaktnu masu. Zamesite testo sve dok ne prestane da se lepi. Testo podelite na 3 dela, pokrijte i ostavite da se odmara 10ak minuta.

VIŠE: Pita bez kora i testa: recept za bundevaru sa cimetom

Još dva puta premesite sve tri lopte, premažite ih uljem i ostavite na toplom da se podižu jedan sat. Pokrijte sto čistim stolnjakom, pa sredinu pospite brašnom. Uzmite prvu loptu i oklagijpom razvucite što tanje možete. Zagrejte u šerpici malo ulja, pa premažite koru da ne bi pucala dok je razvlačite. Zavucite ruke ispod kore i pažljivo je rastežite ili, ako ste vešti, podignite testo i vrtite ga - razvlačite rukama. Kada koru razvučete preko celog stola, možete je filovati po želji.



Izvor: Kuvar - fino, a jeftino