Sastojci:

Za raviole:

  • 2 jajeta
  • 300 gr brašna
  • malo soli
  • sir

Za gulaš:

  • belo meso od jednog fazana
  • 1 veća glavica luka
  • 2 čena belog luka
  • 100 gr paradajz sosa
  • Suvi začin
  • malo soli
  • malo šećera
  • peršun, biber
  • 1 kašika brašna
  • mlevena crvena paprika

Priprema:
Skuvati belo meso od fazana i iseći na krupnije kocke. Sitno iseći luk i staviti da se dinsta. Dodati mu meso fazana i doliti tečnost u kojoj se kuvao fazan. Dinstati oko 20 min uz dolivanje tečnosti. Staviti kašiku brašna, cvenu mlevenu paprika, paradajiz sos i tečnosti u kojoj se kuvao fazan, do zeljene gustine. Staviti začin, biber i so. Na kraju donstanja dodati iseckan čen belog luka i peršun.

Ravioli: Od navedenih sastojaka umesiti testo, kao za supu. Tanko razvući na pobrašnavljenoj površini. Okruglom modlom seći krugove. Na jedan deo kruga staviti kockicu sira i preklopiti drugom stanom kruga. Ivice pritisnuti viljuškom da se zalepe krajevi. Kuvati u ključaloj vodi oko 10 min.

Vreme pripreme: 120 minuta

Recept je poslala naša čitateljka Marija Mirković. Zahvaljujemo joj se i pozivamo vas da ga lajkujete na našoj Fejsbuk stranici, kao i da učestvujete i sami u Lisinom kulinarskom izazovu! Više o njemu, pročitajte ovde.