• Sastojci
  • 400 g mešanog mlevenog mesa
  • 2 kašike graška
  • 1 kašika seckanog peršuna
  • 1 kašika ajvara
  • 100-150 g rendanog kačkavalja
  • 2-3 dl kisele pavlake
  • so, muskatni oraščić
  • 5-6 većih pečenih slanih palačinki

Na ulju prodinstajte sitno seckan crni luk dok ne postane staklast, dodajte mleveno meso i nastavite da dinstate.

Kada je meso skoro gotovo, dodajte grašak, ajvar i peršun, pa začinite solju i muskatnim oraščićem.

Dok se smesa hladi, ispecite malo deblje palačinke. U tepsiji ređajte naizmenično palačinke i fil dok ne utrošite sav materijal.

Završite palačinkom.

Pospite rendanim sirom i prelijte kiselom pavlakom.

Stavite da se zapeče na 180 stepeni dok ne porumeni.

Savet: Smesu za palačinke napravite od 2/3 vode i 1/3 mleka. Uz grašak, u fil možete dodati i seckane šampinjone.

Izvor: Lepa&Srećna