Sastojci (za 4 osobe):

  • 400 g krompira
  • 400 g šargarepe
  • luk
  • 2 čena belog luka
  • kašika putera
  • 500 g viršli ili kobasica
  • veći praziluk
  • so, biber
  • kašika majorana
  • kašika kima
  • veza peršuna

Priprema: Krompir i šargarepu oljuštite, operite, osušite i na kraju krupno izrendajte. Crni i beli luk oljuštite, pa sitno iseckajte.

Zagrejte puter u šerpi i na tome pržite viršle 5-8 minuta. Dodajte crni i beli luk, pa zajedno pržite. Zatim sve izvadite i držite na toplom. U preostalu masnoću od prženja sipajte krompir i na tihoj vatri pržite 35-40 minuta. Kad istekne pola sata dodajte šargarepu i zajedno pržite.

U međuvremenu praziluk očistite, operite i sitno isecite. Osam minuta pre kraja prženja krompiru i šargarepi dodajte praziluk. Povrće dobro začinite solju, biberom, majoranom i kimom. Viršle ili kobasice, luk i beli luk dodajte i još jednom zagrejte. Peršun operite, osušite i sitno iseckajte. Dinstano povrće zajedno sa viršlama rasporedite na tanjire, pospite seckanim peršunom i servirajte dok je još toplo.

Vreme pripreme: 75 minuta

Recepte piše: Marija Jakob