• Sastojci:
  • 600 gr pilećeg belog mesa
  • 120 gr sira trapista
  • 80 gr suvog vrata
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica bibera
  • 2 kašike ulja

Piletina sa suvim vratom se priprema brzo i lako. Pileće belo meso isecite na šnicle posolite ga i pobiberite. Sir isecite na tanke kriške a vrat na tanke listove.

Na malo zagrejanog ulja stavite da pržite meso, piletina se peče kratko samo da promeni boju. Okrenite piletinu, preko gotove strane složite kriške sira i vrat koji ste samo provukli kroz vruće ulje u istom tiganju i ostavite da se piletina ispeče i sa druge strane.

Dok se piletina peče, sir će se rastopiti i povezati piletinu sa suvim vratom. Jelo je vrlo sočno i bogato ukusima, možete ga poslužiti sa salatom i prilogom po želji.

Izvor: Erecepti