Breskve imaju svež i sočan ukus, ali i kada su deo kolača koji se peče, podjednako su neodoljive..

Sastojci

- 4 velike breskve
- 4  jaja
- 200 ml jogurta
- pola čaše šećera
- pola čaše ulja
- 2 čaše brašna
- 1 prašak za pecivo

Priprema:

1. Breskve operite, oljuštite i iseckajte na sitne komadiće.

2. Brašno pomešajte s praškom za pecivo. U drugu posudu ubacite jaja i šećer pa mešajte mikserom oko pet minuta, dok smesa ne postane kompaktna. Zatim malo po malo dodajte ulje i mutite na najmanjoj brzini.

3. U posudu dodajte jogurt i smesu pomešajte varjačom. Na kraju dodajte brašno i prašak za pecivo i lagano mešajte dok se ne sjedini.

4. Pleh za pečenje premažite s malo ulja ili maslaca. Sipajte smesu u pleh i po vrhu rasporedite iseckane breskve. Pecite na temperaturi od 180 stepeni do 40 minuta.

 Izvor: Lepa&Srećna