• Sastojci:
  • 250 grama maslaca
  • 235 grama smeđeg šećera
  • 300 grama brašna
  • 3 jajeta
  • 1 prašak za pecivo
  • 35 grama kakao praha
  • 250 ml kisele pavlake ili jogurta
  • 250 g crne čokolade
  • Za glazuru:
  • 150 g crne čokolade
  • 80 ml pavlake za kuvanje
  • 100 g očišćenih pistaća

Priprema:

Istopiti čokoladu na pari.

Mikserom umutiti maslac i šećer, pa dodati jedno po jedno jaje, a onda i prosejane suve sastojke – brašno, prašak za pecivo i kakao prah.

Umešati pavlaku ili jogurt u rastopljenu čokoladu.

Testo sipati u pleh obložen pek papirom i peći oko sat vremena.

Kad se ohladi (u plehu) premazati glazurom koja se dobija tako što se u manjoj šerpi pomešaju čokolada i pavlaka za kuvanje, pa prokuvaju na srednjoj vatri dok se ne dobije glatka smesa.

Glazirani kolač, dok je preliv još topao, posuti seckanim pistaćima („fistik” na grčkom).

Izvor: Politika