Sastojci za testo: 

  • kesica suvog kvasca 
  • 70 g šećera 
  • 2,5 dl mleka
  • kesica vanilin-šećera 
  • malo soli 
  • 500 g brašna 
  • 75 g putera 
  • 1 jaje 

Sastojci za nadev: 

  • 150 g putera 
  • 200 g šećera 
  • kašika meda
  • 3 kašike mleka 
  • 150 g badema 

Sastojci za fil: 

  • 1 kg višanja (iz kompota) 
  • 50 g skroba 
  • puding od vanile 
  • 5 dl mleka 
  • 200 g putera
  • 50 g šećera

PROČITAJTE JOŠIDEALNA POSLASTICA ZA JESENJE DANE: torta od kestena i čokolade (RECEPT)

Priprema: 

Kvasac i kašičicu šećera rastvorite u mleku pa ostavite 15 minuta. Dodajte brašno i sa ostatkom šećera, vanilin-šećerom, solju, puterom i jajetom zamesite glatko testo. Pokrijte i ostavite pola sata. Podmažite pleh. Puter rastopite sa šećerom i medom, dodajte mleko, iseckan badem, prokuvajte i ohladite. Razvaljano testo stavite u pleh, premažite puterom i ostavite 20 minuta. Rernu zagrejte na 180 stepeni i pecite testo oko pola sata. Ocedite višnje ali sačuvajte 4 kašike soka. Zagrejte višnje, pa u njih umešajte skrob razmućen sa sokom, prokuvajte i ostavite da se ohladi. Pripremite puding prema uputstvu. Umutite puter sa šećerom i umešajte u puding. Koru isecite na tri trake i svaku prepolovite. Kremom premažite polovinu kora, odozgo rasporedite višnje, preklopite i isecite na kockice.