• Sastojci:
  • 250 gr lisnatog testa
  • 1 glavica luka
  • 3 čena belog luka
  • 250 do 300 gr tunjevine
  • 50 gr kukuruza
  • 50 gr graška
  • 50 ml mleka (zameniti vodom tokom posta)
  • 2 kašike brašna
  • so, biber, ulje

Priprema:

Ugrejte rernu na 200C stepeni.

Izdinstajte crni i beli luk. Dodajte brašno pa polako dodajte mleko.

Skinite sa vatre, dodajte kukuruz, grašak i tunjevinu.

Izmešajte i začinite po svom ukusu.

Rastanjite lisnato testo i secite oblike po meri (krugove, pravougaonike, kvadrate).

Na svaki stavite fil tako da ostane slobodno oko pola centimetra do ivice.
Preklopite testo i pritiskom viljuške svuda unaokolo zatvorite ivice.

Po želji, možete pite premazati mućenim jajetom.

Pecite 15 do 20 minuta dok ne dobiju zlatnu boju.

Pite sa tunjevinom možete služiti tople ili hladne.

Izvor: Lepa & Srećna

RECEPTI ZA PITE I PECIVA