Bela kuća saopštila je javnosti da ima novu ukućanku – jednogodišnju portugalsku ptičarku Sani.

Ona je svojim useljenjem u dom porodice Obama obradovala i svoje nove vlasnika, na čije alergije njena crna dlaka deluje blagotvorno, ali i Boua, mužjaka iste rase, koga je Beloj kući poklonio senator Edvard Kenedi 2009. godine.

“Sani je divna mlađa sestra Bouu – puna je energije i nežna. Upravo zbog njene vesele prirode, porodica se odlučila za ime Sani (Sunašce)”, preneo je Gardijan 20. avgusta 2013. godine, pošto je Bela kuća već objavila ovu foto-vest na svom sajtu.

“Pretpostavljamo da će i Sani poći Bouovim koracima i praviti društvo predsedniku u Ovalnom kabinetu, ići u šetnju sa svojim novim prijateljima iz porodice Obama svakog dana nakon večere i povremeno uskočiti u krilo Prve dame Amerike”, dodali su iz Bele kuće.

Kućni ljubimci, inače, zauzimaju posebno mesto u domu predsednika SAD. Kako su ranije mediji preneli, predsednik Amerike Barak Obama  je tokom obraćanja u okviru izborne kampanje u Devenportu u Ajovi, izjavio: “Da se razumemo, kada je reč o tome ko je harizmatičan u našoj kući, prvo ide Mišel, devojčice, Bou, a tu je i moja tašta, pa tek onda ja”. Kada da je rekao da je njegova tašta Merijen Robinson manje harizmatična od njegovog kućnog ljubimca, odmah se ispravio i dodao: “U stvari, moja tašta je pre Boa, naravno. Ja volim i taštu, jer Mišel liči na nju”.

Kućni ljubimci američkih predsednika uživaju tolike simpatije da postoji čak i Muzej predsedničkih ljubimaca (Presidental Pets Museum). Više slika pasa američkih predsednika možete pogledati u našoj galeriji.

Tamara Sorak

LepaiSrecna Portugalska ptičarka Sani postala je zvezda! Igra glavnu ulogu u foto-vesti na sajtu Bele kuće, budući da se nedavno pridružila prvom psu predsednika Baraka Obame, malom Bouu. Ni do sada, američki predsednici nisu krili naklonost prema svojim kućnim ljubimcima...