U završnoj trci za godišnju nagradu američkog časopisa "Pipl" učestvovale su, između ostalog, Hale Beri, Dženifer Lorens, Pink i Amanda Sejfrid, ali je titula najlepše žene na svetu dodeljena 25. aprila 2013. godine slavnoj glumici Gvinet Paltrou.

U intervjuu za "Pipl", Gvinet je izjavila da niko ne bi ni pomislio kako je ona toliko lepa kad bi je video kod kuće, u farmerkama i pamučnoj majici.

- Nikad nisam našminkana kod kuće - kaže zvezda novog filma "Iron Man 3". - Kad bih se doterala, muž bi mi se smejao i verovatno bi rekao "Vidi, vidi, ti mora da si Gvinet Paltro!"

Inače, u devetogodišnjoj vezi sa pevačem grupe Koldplej, Krisom Martinom, Gvinet ima dvoje dece. Njihova veza, kaže glumica, nikad nije bila bolja.

- Potpuno ga prihvatam, i njega i sve što on radi - objašnjava Gvinet. 

Gvinet je, inače, pod pojačanom pažnjom javnosti otkako je glumačkoj karijeri dodala i zvanje "lajfkouča", lansirala sajt "Goop" i napisala knjigu recepata. Pre samo nedelju dana, magazin Star proglasio ju je najomraženijom ličnošću Holivuda.

LepaiSrecna Samo nedelju dana pošto je proglašena za najomraženiju ličnost Holivuda, Gvinet Paltrou je izabrana i za najlepšu ženu na svetu u protekloj godini...