Prisećanje prošlosti, naročito kada se odnosi na bivše ljubavimože da izaziva različite emocije, od ljutnje i preko ravnodušnosti do nostalgičnosti i prijatnih osećanja. Mnogima se čini da su nakon raskida ostali nedorečeni, pa često koriste prostor na društvenim mrežama da objave pesmu ili nekakav citat u kom bi se bivši "pronašli".

Upitali smo prolaznike u Beogradu koju pesmu bi posvetili bivšim partnerima. Neki od njih nisu želeli da se vraćaju u prošlost zbog ne tako lepih uspomena, dok su drugi kroz šalu odgovarali da se bivših više ni ne sećaju, jer su previše dugo u braku. Mladi sagovornici su se uglavnom rado osvrnuli na stare ljubavi i razmislili šta bi danas, posle svega, mogli da im poruče.

Dali su nam šarenolike odgovore: "Devet života" od popularne pevačice Aleksandre Prijović, ali i bilo je i rok i metal numera, "Softcore" i "Rosemary", američkih alternativnih bendova. I dok se jedna sagovornica opredelila za Nikoliju i pesmu "O bivšima sve najbolje", druga je potpuno suprotno poručila "Dabogda propao", hitom pop-folk pevačice Milice Pavlović. Najemotivnijim odgovorom završiili smo anketu: u pitanju je jugoslovenska balada Tereze Kesovije "Moja poslednja i prva ljubavi". 

Pogledajte kako su prolaznici odgovorili na pitanje koju pesmu bi poručili bivšoj ljubavi.

Anketa - Pesma za bivše MONDO/Stefan Stojanović

 A šta vi kažete, da li biste poručili pesmu bivšoj ljubavi?

BONUS VIDEO:

Psiholog o raskidu Instagram/stevovic_andjela

 Tekst: Lepa&Srećna/K.L.