Jedna od najzapaženijih košarkašica srpske reprezentacije Sonja Vasić nedavno je najavila da se povlači iz košarke, a sada je otvoreno govorila o saigračicama, svojoj karijeri i zlatu.

"Od početka pričam da ne želim preterano ni pažnje, jer završavam karijeru. Kad sam donosila ovu odluku, bila sam svesna da nema boljeg kraja nego da sam sa njima ovde. I sada kada pričamo o tome kako sam odigrala turnir, to je najviše zbog njih", rekla je Sonja Vasić, prenosi košarkaši savez Srbije, pa je dodala: "Mogla bih sad da spomenem neku igračicu koja meni priđe i kaže: 'Ajde Sole ti ovo rešavaš'. One izvlače najbolje iz mene. Činjenica je da smo nekako zaokružile ovu priču ove generacije. Kada je 2015. delovalo da je nerealno da ovo osvojimo, iz godine u godinu biti tu na vrhu i onda ponoviti opet zlato ove godine, stvarno mislim da je fenomenalan uspeh za našu generaciju".

Sonja Vasić je ispred Starog dvora u Beogradu izrecitovala čuvenu pesmu Ljubivoja Ršumovića "Domovina se brani lepotom", a uzvici ljudi i osmeci na licima su dali dodatnu snagu našim pobednicama.

Svečani doček šampionki uveličali su građani Srbije, koji su se okupili kako bi izrazili zahvalnost košarkašicama za zlato koje su donele i podržale ih u daljoj borbi. Na veliki praznik su donele posebnu medalju za Srbiju, a pesma "Vidovdan", koja je otpevana tokom dočeka, je rasplakala celu naciju.

Izvor: Lepa&Srećna