Film donosi dašak leta, lepe glumce i dalmatinski humor u priči o Aleksi - ludoj prijateljici, buntovnoj kćerki i seksi devojci koja lomi srca.

Scena iz filma "Aleksi"

Aleksi je mlada umetnica koja je, zbog nedostatka posla u struci, primorana da se vrati kući pod krov roditelja u malom selu na Pelješcu. U fazi je preisipitivanja identiteta i očajnički želi van male i dosadne sredine. Ignorišući sve obaveze, sledi impulse i razvija odnose s raznim muškarcima.

Barbara Vekarić

Reč rediteljke o filmu: 

Period nakon fakulteta je turbulentno razdoblje u životu mlade osobe. Iluzija o meritokratskom sistemu društva se raspršuje, počinje se uviđati da je za "ostvarenje" retko dovoljan isključivo trud. Milenijalcima je taj period života obeležila ekonomska kriza. Pola generacije je primorano iseliti se i karijeru izgraditi negde drugde. A oni koji nisu, često su zaglavili i - čekaju. Čekaju da se nešto dogodi, čekaju da se oslobodi neko radno mesto, čekaju da se ukaže neka prilika.

Čitav film je iznela sjajna glumačka ekipa: Tihana Lazović, Goran Marković, Sebastian Cavazza, Jason Mann, Leon Lučev, Neda Arnerić, Aljoša Vučović...

Film se pojavio na mnogim festivalima i pobrao simpatije publike!

Premijera filma "Aleksi" u Puli

Nacionalni festivali:

FILM OTVORENJA PULA FILM FESTIVALA 2018

FILM OTVORENJA BRAČ FILM FESTIVALA 2018

FILM ZATVARANJA MOTOVUN FILM FESTIVALA 2018

Internacionalne projekcije:

SOUTH BY SOUTHWEST 2019 - Američka premijera

FEST 2019 - regionalna premijera

The Fribourg International Film Festival - švicarska premijera

Pogledajte trejler ispod!