Osmomesečni princ Džordž nije bio u prilici da lično primi poklon jer je ostao u Velingtonu sa svojom dadiljom, ali su zato mama Kejt i tata Vilijam s ponosom prihvatili novi poklon prilikom posete Nacionalnom biciklističkom centru u Hamiltonu, 12. aprila 2014.godine. 

Kraljevski par je ovom prilikom otvorio centar i odao time posebnu pažnju biciklističkoj tradiciji Novog Zelanda.

Čitav događaj začinjen je i šaljivom biciklističkom dozvolom koju su za malog britanskog prestolonaslednika pripremili okupljeni obožavatelji, a među poklonima je i specijalna majica sa motivom paprati koja je simbol Novog Zelanda.

Turneja kraljevskog para Kejt Midlton i princa Vilijama po Australiji i Novom Zelandu počela je 7. aprila (o tome više pročitajte ovde), a komentatorima nije promakao izraziti sportski "ton" koji turneja ima (o prvom takmičenju Kejt i Vilijama pročitajte više ovde). Princ Džordž je bio zvezda prvog javnog susreta sa domaćinima u Velingtonu, a o tome više pročitajte ovde

LepaiSrecna Pravo iz ruku olimpijske šampionke Sare Ulmer, Kejt Midlton i princ Vilijam dobili su novi poklon za osmomesečnog princa Džordža - bicikl sa pratećom majicom i specijalnom dozvolom.