"Svesno razdvajanje para" naslov je teksta koji je na poznatom sajtu "Gup" objavila slavna holivudska glumica Gvinet Paltrou.

Na sajtu koji je, inače, i otpočeo s idejom da Gvinet objavljuje svoje tajne uspešnog života, zdrave hrane i drugih oblasti zdravlja i fitnesa, kao i tekstove o pitanjima stila i uređenja doma, njen suprug Kris Martin i ona su zajednički objavili ovo otvoreno pismo javnosti.

"S tugom u srcima, odlučili smo da se rastanemo. Radili smo na prevazilaženju problema više od godinu dana, što zajedno, što svako za sebe, kako bismo videli šta je još moguće među nama i došli smo do zaključka da ćemo se razdvojiti premda se mnogo volimo.

Međutim, mi ćemo zauvek ostati porodica i u mnogo čemu smo bliskiji nego pre. Pre svega i više od svega, mi smo roditelji dvoje neverovatno divne dece i tražimo da se njihov i naš prostor, kao i privatnost, poštuju u ovom teškom periodu. Oduvek smo naš odnos čuvali od javnosti i nadamo se ćemo biti u stanju da tako i nastavimo budući da se svesno kao par razdvajamo a kao roditelji ostajemo zajedno."

Broj poseta sajtu slavne glumice očigledno je bio preveliki pa je server na neko vreme otkazao pošto su vest 25. marta 2014. godine objavili brojni svetski portali.

Gvinet Paltrou i Kris Martin, inače frontmen grupe Koldplej, venčali su se u decembru 2003. godine i imaju dvoje dece - devetogodišnju Epl i sedmogodišnjeg Mouzesa. Mediji su nedavno preneli i vest da je superstar par, pored doma u Brentvudu kupio i novu kuću za odmor na plaži Malibua. Njihov razlaz za neke insajdere možda i nije bio neočekivan jer se već neko vreme šire glasine o nesuglasicama, pa čak i o navodnom Gvinetinom neverstvu. Međutim, mogućnost da će raskid objaviti na vebsajtu slavne oskarovke niko nije predviđao.